OVER MIJ

Een schat aan culturele, taalkundige en academische ervaring  

Mijn leven is langs vele landen, culturen, talen en jobs gereisd. Ik ben geboren in Gent en behaalde daar een master in Talen en Culturen van het Antieke Nabije Oosten: Bijbelhebreeuws, klassiek Arabisch, Sumerisch en Akkadisch.  Ik ben een enthousiast multiculturaliste: Ik heb gestudeerd in Firenze, Jeruzalem en Wenen. Terug in België kookte ik Italiaans in ons Toscaans wijnrestaurant in Gent, en een decennium later opende ik een piepkleine internationale boekhandel in Firenze. De laatste jaren heb ik als lerares Engels gewerkt hier in Wenen, en in de keuken van een aantal restaurants met typisch Weense keuken

Ik ben een fervent lezer van romans en poëzie, en een gepassioneerde kokkin. Ik spreek vloeiend Engels, Duits en Italiaans. Met mijn achtergrond in de filologie en in historische talen ben ik nu aan de slag als vertaalster van moderne talen.  

  • Vragen? Neem dan gerust contact op met mij!
  • Hier kan u mijn résumé downloaden.
  • Op mijn Sustain Me With Raisins Blog vindt u thema’s als literatuur, cuisine,  en het belang van frivoliteiten 🙂.

Ik ben werkzaam als vertaalster Engels en Duits naar het Nederlands, mijn moedertaal. Ik woon en werk in Wenen, Oostenrijk. Ik verzorg eveneens de redactionele revisie van uw Nederlandstalige teksten. Naast algemene vertalingen specialiseer ik me in literaire fictie en vakliteratuur, en in culinaire teksten.

Ik bied ook research diensten aan voor (fictie-) schrijvers: on- en offline onderzoek naar een breed scala aan onderwerpen, met de nadruk op bronnen in het Duits, Nederlands, Engels, Italiaans of Frans - die ik natuurlijk graag voor u samenvat of vertaal!

Lees meer over mij >>